Dünyadaki her tür değişim insanları etkiler. Mevsim değişikliği de bunlardan biridir. Kendimizi mutsuz, yorgun, halsiz, isteksiz, hissedebiliriz.
Mevsim geçişlerinde vücudumuz biyolojik saatini yeni duruma göre ayarlar. Bedenimizin bu ayarlamayı en mükemmel şekilde yapabilmesi için, beslenmemize, uykumuza, hareketlerimize, düşüncelerimize, beraber olduğumuz insanlara, bulunduğumuz mekanlara dikkat ederek ona yardımcı olmalıyız. Böylece sonbaharda artmaya eğilim gösteren sıkıntılardan daha rahat kurtuluruz. Bunun için;
1. Beslenme: Mevsimin meyve sebzelerini tüketin. Yaşadığınız coğrafyada yetişen yiyeceklere öncelik verin. Protein alımını arttırın. Mevsimin balıklarını bol bol tüketin. Kafeini azaltın.
2. Uyku: Sıkıntılarınız gece artış gösteriyorsa, uyku güçlüğü çekiyorsanız papatya çayı içebilirsiniz.
3. Hareket: Günde en az on dakikalık yürüyüş bile size iyi gelir. Bunun yanında kaslarınızı kuvvetlendirin ve esnetin. Esnek bir beden esnek bir zihin için zemin hazırlar.
4. Arkadaşlar: Daha pozitif insanlarla zaman geçirin, sürekli sorunlardan bahseden insanlardan uzak durun.
5. Her fırsatta doğayla baş başa olun. Temiz hava alın. Gün ışığından faydalanmaya çalışın.
6. Bitkisel olarak beslenmenize takviyelerde bulunun. Çörekotu ve bal karışımını günde bir çay kaşığı tüketirseniz bağışıklık sisteminiz güçlenir. Zencefili çay olarak tüketebilirsiniz..
7. Düşüncelerinizi yönetin. Kronik sorunlara fazla odaklanmayın, hatta onları bir süreliğine rafa kaldırın. Dikkatinizi çevrenize yönlendirin.
8. Eğer sıkıntılarınız uzun sürerse profesyonel destek alın.